Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Синът ми беше 5 години на лекарства след еднократен припадък. Откакто е спрял лекарствата са минали 6 години, но непрекъснато ходи на контролни прегледи. Уж няма сериозен проблем, но все има нещо което трябва да се проследи... Зная, че хора, които страдат от тази болест и са непрекъсното с припадъци и лекарства, няма да погледнат сериозно на "глупавите" ми страхове, но искам все пак един ден наистина да чуя, че е излекуван и че няма проблеми. Още повече, че е на 19 и вече трудно ще го карам да ходи на лекар, защото според него нищо му няма. Нещо повече да знаете за някои предпазни профилактични мерки и начин на живот... И дали, наистина, човек се излекува от този болест?! :huh:

:thumbsup2:

Линк към коментар
Share on other sites

  • Отговори 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

:1eye: Като за начало: Из Луиз Хей

Вероятна причина за епилепсията:

"Усещане, че сте преследван. Отхвьрляне на живота. Усещане за голяма борба. Насилие над самия себе си."

Мисловен модел за справяне:

"Избирам да виждам живота като вечен и изпьлнен с радост. Аз сьм вечен, радостен и спокоен."

Отностно припадьци:

Вероятна причина:

"Страх. "Не мога да се справя".Причерняване.

Нов мисловен модел за справяне:

"Пригежавам способностите, силата и познанията, необходими за да се справя с всичко в моя живот".

:feel happy: Успех!

Линк към коментар
Share on other sites

sony, благодаря за прекрасните ти думи в личното съобщение! Трудността идва от това да накараш някой да прави каквото и да било, когато той отрича, че има проблем! Ще се опитам с книжките. :thumbsup:

Благодаря още веднъж! :)

Линк към коментар
Share on other sites

:angel: ЗДравейте, аз имам дъщеря с ДЦП. На 7г. някой реши, че има епилепсия и се започнаха едни лекарства, проследявания на черен дроб, ЕЕГ-та. Но в един момент реших, че си съсипвам тотално детето и потърсих друго решение. От 2г. сме на Хомеопатия, а от 1 детето не приема никакви лекарства и се чувства отлично. Опитайте, смятам, че си заслужава.
Линк към коментар
Share on other sites

Още повече, че е на 19 и вече трудно ще го карам да ходи на лекар, защото според него нищо му няма. Нещо повече да знаете за някои предпазни профилактични мерки и начин на живот... И дали, наистина, човек се излекува от този болест?! :huh:

  :thumbsup2:

<{POST_SNAPBACK}>

1.Може да не е било епилепсия-не всеки припадък е епилепсия.

2.Има много хора с 1 или няколко припадъка,които не се повтарят цял живот.

3. А може би сина ти е прав и наистина нищо му няма.

4. Ако е преодолял причината,довела до това състояние,то така или иначе едва ли ще се повтори.

5.Замисли се дали всъщност ти не трябва да научиш нещо и да преодолееш страховете си. Очевидно е, че ти си тази,която истински се тревожи, защото сина ти вероятно се чувства здрав.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...

Привет

Наскоро прочетох една книжка на Спас Маров* и по - конкретно една от статиите в която авторът разглеждаше епилепсията не като болест!, а като:

" протекъл неправилно екстремален енергиен процес, при който мозъкът се е самоизключил от активна съзнателна дейност..." .Та, мисълта ми е, че

Сами преценете до колко авторът е прав или както и дали би ви послужила за нещо, но си мисля че би било добре да се запознаете и с тази гледна точка.

Надявам се да ви е от полза

Успех в това начинание и Поздрави

*книжката се казва Свръхсетивност

забравих да добавя нещичко :)

книгата може да намерите в спиралата -

spiralata.net

още веднъж - надявам се да ви е от полза

Поздрави

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте!

От един припадък не може да се постави диагноза епилепсия. Самото заболяване е с хроничен ход - повтарящи се припадъци. Един припадък не е епилепсия, а само припадък...За припадъци - причини много.

Но епилепсията като заболяване е

Ще спомeна само няколкото й наименования в миналото, те говорят сами по себе си за промяната в отношението към това заболяване:

Morbus divinus - божествена болест.

Morbus demoniacus - болест на дявола.

Morbus lunaticus - болест на лунатиците.

Ако заболяването е провокирано от конкретна причина като фебрилно състояние, кисти, тумори, възпалителни процеси в главния мозък, се говори за вторична, симптоматична епилепсия, където се оформя атакуемо огнище - т.н. нареченото слабо място " locus minoris ".

Интерес за медицината е така наречената есенциална, идиопатична, генуинна епилепсия, при която не се открива поне чрез съвременните средства причина за това заболяване.

Има много и най - разнообразни теории за произхода на есенциалната епилепсия. Склонна съм да приема една от тях, свързана наистина със свръхсетивността на определени хора към определени светлинни излъчвания...

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Като за начало: Из Луиз Хей

Вероятна причина за епилепсията:

"Усещане, че сте преследван. Отхвьрляне на живота. Усещане за голяма борба. Насилие над самия себе си."

Как да тълкуваме и прилагаме съветите на Луиз Хей при много малки деца?

Въпросът ме интересува, тъй като на мои близки детето е със синдром на Уест - най-тежката форма на епилепсия, а е само на 6 месеца. Дете, заченато с много любов и желание.

Линк към коментар
Share on other sites

Първо се успокойте - на синът Ви му няма нищо и не го разколебавайте със страховете си.

Доколкото разбирам, синът Ви е получил припадък на възраст около 8 години. Това е времето, когато в училище се правят най-много имунизации, които имат силно отрицателно въздействие върху организма на детето и нерядко са придружени с припадъци и гърчове. Вижте имунизаци онната му карта или си спомнете, дали е бил имунизиран преди припадъка.

Възможно е да е поради внезапно падане на кръвното, в резултат на растежа, например. Много хора са припадали, но щом е било еднократно, няма причина, дори повод, за притеснение. По-страшно е, че когато хората припадат, често получават наранявания на главата, мозъчни сътресения или хематоми.

Линк към коментар
Share on other sites

Aim,

И на вас ще кажа, че най-вероятната причина са имунизациите. Имунизацията е шок за бебето. Прочетете "Световната конспирация срещу здравето" на д-р Атанас Гълъбов.

Ето връзка:

http://spiralata.net/booklist.php?fieldFro...ngID=0&Letter=*

Линк към коментар
Share on other sites

pravi_dobro,

Добре дошла! :D

Много я харесвам тази книга, даже в една от темите цитирах д-р Гълъбов.

Аз самата съм против имунизациите, но такава е системата.

За съжаление тази епилепсия е с най-тежка прогноза като развитие.

Линк към коментар
Share on other sites

Аим,

Добре заварила

Щом е в тежка форма, пращайте добри мисли на детенцето. Молете се за него и дарявайте родителите му със състрадание и любов, за да му ги предадат. Няма нелечима болест... Молете се искрено и ще спасите този живот.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

На близка приятелка на детето,поставиха диагноза епилепсия.Доктора поставил диагнозата я насочил към специалист от София др.Чавдаров или нещо подобно.Приятелката ми се притеснила много и не е сигурна в името,но това бил известен специалист в тази област.Моля ви ако някой има повече информация и кординати на този лекар да пише тук във форума.Благодаря предварително!

Редактирано от kruella
Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте, аз имам дъщеря на 7г с Епилепсия и уверявам ви това не е толкова безобидна болест.

Kruela имаме вече сайт WWW.FRDE.ORG това е фондация за родители на деца с епилепсия.Ако мога и лично бих помогнала на нуждаещи се - има доста информация,За контакт с мен iva.popovska@gmail.com

Линк към коментар
Share on other sites

Прави се енцефалограма, която е показателна за дейността на отделни участъци на мозъка. Специалист невролог може по енцефалограмата да открие нарушения в правилния ритъм на мозъчната дейност, да намери огнища с променена активност. Този метод се използва за доказване или отхвърляне на диагнозата епилепсия.

Линк към коментар
Share on other sites

Доктор Чавдаров е добър специалист по думите на много майки които пишат и в бг-мама.до колкото съм запозната той работи с деца с ДЦП , Има много добри отзиви за д-р Христова в Токуда и Алексиев в Александровска.пишете и споделяйте трябва да си помагаме :thumbsup:

Линк към коментар
Share on other sites

На 6 годинки съм паднала на пясъчната площадка и съм си ударила главата много силно отзад на границата м/у главата и връта.От болка съм изпаднала в бесъзнание тоест съм припаднала.От тогава си спомням за всичките си пъти в които съм прирадала за съвсем кратко, според мен от страх защото знам как съм се чувствала преди да изпадна в бесъзнание.Лекувахаме за епилепсия до 15 годишна.Лекарите решиха че съм здрава.От тогава ми се случи на два пъти да припадна и двата пъти беше в лекарски кабинет.От 21 си годишнина не ми се е случвало,сега съм на 35 но съм винаги във страх че може пак да ми се случи в даден момент.Много пъти съм се чудила наистина ли съм била болна от епилепсия,ако наистина съм била билна защо след като ми казаха че съм здрава отново ми се случи два пъти в разтояние на 4 години.

Линк към коментар
Share on other sites

По принцип за здрав се счита човек, който от 2 или 3 години не е получавал припадък и няма отклонения в електроенцефалограмата.

Страхът ти е необоснован. Ако толкова се притесняваш да не получиш припадък отново, просто спазвай нужния за това режим и избягвай всички провокиращи припадък обстоятелства - режим на спане, достатъчен сън, стрес, свръхумора (физическа, умствена и най-вече на очите), алкохол, опиати, излагане на силно слънце и светлина (особено мигаща). Сигурно има и други. То и без да си имала припадък преди, тези фактори, могат да го предизвикат, така че никой не е застрахован. Всъщност лекарите май са склонни да поставят диагноза "епилепсия" за щяло и нещяло.

За борба със страха, можеш да използваш метода на сравняването. Има хора, които получават припадъци всеки ден (дори и по няколко пъти), представи си че си на тяхно място, тогава как би гледала на сегашното си положение?

Припадъците често идват за да спестят нещо на човека, нещо с което в съзнание човек не би могъл да се справи. Често имаме свръхстимулиране на сетивата (физически и психически). Човек получава дразнеие което при будно съзнание би му причинила силна болка или психическа травма. Припадъкът е просто един механизъм, който спестява на човека всичко това.

Редактирано от Станимир
Линк към коментар
Share on other sites

Guest Кристиян

Трябва да се прави разлика между епилептичен гърч и синкоп или колапс, което най-вероятно Ви се е случило merilain. Те (синкопа и колапса) имат съвсем друх произход, и въпреки всичко, като лекар съм имал пациенти, при които подобни състояния са били диагностицирани като епилапсия, без нужните диагностично значими изследвания, и някои от тях години наред за съжаление са употребявали препарати, увреждащи здравето им, внушавано им е, че са непълноценни, инвадили, някои от тях поради това не са могли да учат в университет, или пък да упражняват професията, която желаят и са квалифицирани...

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря Ви Кристиян за отделеното време.Никога съм нямала гърч при припадане.Изследвания ми правиха на всеки 6 месеца.Пиех някакви хапченца от които толкова много ми се спеше че започнах да лъжа подителите си че ги взимам и ги хвърлях.Последният път когато припаднах беше в гинекологичния кабинет след дълаг и болезнен преглед.Когато вече трябваше да стана от магарето помня че ми прилоша и съм изгубила съзнание.Лекарят беше мои близък Професор Гинеколог ми каза че съм колабирала.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Здравейте,случайно попаднах на този форум и с учудване констатирам колко объркваща имформация за епилепсията имате.

Епилептичните пристъпи не са свързани само с припадане.Не винаги при пристъп има пълна загуба на съзнание.И не съм чувала лекарите с лека ръка да слагат диагноза Епилепсия.

Аз като представител на Асоциация на родители на деца с епилепсия ,съм запозната достатъчно добре с проблема епилепсия!

merilain,твоята постъпка е много безодговорна и дано да няма последици.

Редактирано от Iv.Qnakieva
Линк към коментар
Share on other sites

Бихте ли посочили, коя именно информация, от споделената тук, е объркваща според вас и по отношение на какво/кого?

Също така мисля, че ще е полезно да споделите, в какво се състои дейността на Асоциацията на родители на деца с епилепсия?

Редактирано от Диана Илиева
Линк към коментар
Share on other sites

Епилептичните пристъпи не са свързани само с припадане.Не винаги при пристъп има пълна загуба на съзнание.И не съм чувала лекарите с лека ръка да слагат диагноза Епилепсия.

Ето тук съм написала с кое не съм съгласна.

А повече за асоциацията ни можете да прочетете в нашия сайт: www.frde.org

Редактирано от Iv.Qnakieva
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей, Iv.Qnakieva,

Добре дошла при нас!

Епилептичните пристъпи не са свързани само с припадане. Не винаги при пристъп има пълна загуба на съзнание.И не съм чувала лекарите с лека ръка да слагат диагноза Епилепсия.

Аз като представител на Асоциация на родители на деца с епилепсия ,съм запозната достатъчно добре с проблема епилепсия!

merilain,твоята постъпка е много безодговорна и дано да няма последици.

Както си видяла по-нагоре в постовете, повечето писали са или с такава диагноза, или имат познат човек, който има това заболяване, малко са лекарите. Та сме сподели кой каквото знае или мисли по въпроса.

Тук не сме да съдим някой дали е отговорен или не към своето здраве. Независимо че ходим на лекар, крайното решение и отговорност за лечението ни е лично наша. Поне аз спазвам това правило. Ако един пациент не понася дадено лекарство или преценява че може без него и го спре - това е негово право. Затова има "информираност на пациента".

А колкото до това дали лекарите слагат лесно такава диагноза - нито една диагноза не би трябвало да се слага ей-така, да се каже нещо на пациента. Въпросът е доколко добър специалист е лекарят, който консултира.

Линк към коментар
Share on other sites

Аз не искам да съдя никого.Но самото заболяване епилепсия е достатъчно сериозно,за да решаваш сам с какво и как да се лекуваш или да спреш лекарствата сам ,без лекарско предписание.И за мен беше стресиращо ,когато научих за последиците при някои пациенти спряли произволно лекарствата.

Човешкия мозък за съжаление е все още загатка за медицината.

А всеки пациент има право на второ мнение на специалист.

От опит зная,че има родители ,които имат проблеми и колкото и да им се казва как да постъпят ,не искат да се решат да сменят специалиста.

Убедих се в думите ,че насила може само да се вземе ,но не и да се даде!

Дано да разберете смисъла.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...